آشنایی با سبوس برنج

سبوس برنج چیست؟

غلاف و لایه نازکی که بر روی دانه های برنج قرار گرفته است سبوس نامیده می شود.

این لایه نازک دارای ارزش غذایی بسیار زیادی است از نظر پزشکی و سلامت نیز می تواند به سلامتی بدن و جسم کمک بسیار زیادی بکند.

زمانی که سبوس برنج از دانه های آن جدا می شود در اصل بخش اصلی ارزش غذایی آن دست می رود فقط برنج خوش رنگ سفید شده آن باقی می ماند که تقریبا هیچ ویتامینی در خود نخواهد داشت.

سبوس برنج دارای انواع ویتامین های B است. برنج در اصل دارای دو پوسته سفت و محکم است که پوسته اول آن بعد از برداشت کنده شده و پوسته دوم آن که سبوس اصلی است در مرحله بعدی جدا می شود.

فرق شلتوک برنج با سبوس برنج :

به طور عادی در برنجکوبی ها ابتدا شالی یا همان برنج کامل با پوسته در دستگاه تمیز کن ریخته و تمیز میشود و پوسته بیرونی شالی که همان شلتوک است جدا می گردد و بعد از آن برنج در دستگاه سفید کن ریخته می شود و پوسته دیگر آن که سبوس نام دارد از برنج جدا میشود.یعنی پوسته بیرونی برنج شلتوک نام دارد و پوسته درونی برنج سبوس نامیده می شود.شلتوک و سبوس سرشار از ویتامین بی است.

آشنایی با سبوس برنج

نحوه استفاده از سبوس برنج

سبوس برنج را به صورت سوپ سبوس ، سبوس دم کرده و یا به صورت پودر در انواع نان ، کوکی و شیرینی ها استفاده می کنند.

از سبوس برنج به صورت دمنوش ، عصارۀ آن و روغن هم استفاده می شود.البته سبوس را به صورت ماسک برای پوست صورت هم استفاده می کنند به این صورت که مقداری از پودر آن را در یک فنجان آب گرم می ریزند و سپس آن را با پنبه یا پد به صورت می مالند و بعد از ۱۵ دقیقه آن را با آب گرم می شویند.

یا از ماسک سبوس برنج و شیر و عسل هم برای صورت استفاده می کنند به این صورت که دو قاشق غذاخوری پودر سبوس با یک قاشق عسل طبیعی را در یک فنجان شیر گرم مخلوط می کنند و به پوست صورت می مالند و بعد از ۱۵ دقیقه با آب گرم می شویند.

برای مو هم دو قاشق پودر سبوس برنج را در دولیتر آب به مدت ۱۵ دقیقه می جوشانند بعد از ته نشین شدن ، آب یا عصاره آن را روی پوست یا موی سر می ریزند و ماساژ می دهند.