آشنایی با انواع برنج
آشنایی با انواع برنج در برنج شناسی همراه با اِوینکی:
برنج سفید
برنج سفید یکی از شناخته شده ترین انواع برنج در هر آشپزخانه ای است و معمولا به روش جذبی در یک قابلمه با مقدار مشخصی آب پخته می شود.
برنج این آب را جذب می کند، بافتی نرم و پف کرده به دست می آورد و دانه های آن از هم متمایز هستند.
برنج دودی
برنج دودی به برنج هایی گفته میشود که توسط اتاقک های دود با آتش زدن تنه چوب درختان طعم دودی به خود میگیرند.
روش دودی کردن در اتاقک های دود، خرده های چوب درختان جنگلی را به حدی آتش می زنند که فقط دود کند و آتش نگیرد.
سپس کیسه های برنج را در این اتاقک ها برای چندین ساعت قرار می دهند. دود حاصل به سمت برنج هدایت شده و طعم برنج دودی می شود.
برنج قهوه ای
برنج قهوه ای منبع خوبی از منگنز، سلنیوم و منیزیم می باشد.
یک فنجان برنج قهوه ای، ۸۰ درصد از نیاز روزانه بدن به منگنز را تامین می کند.
منگنز به تولید انرژی از پروتئین و کربوهیدرات کمک می کند و همچنین در ساخت اسیدهای چرب نیز وارد عمل می شود. منگنز برای سلامت سیستم اعصاب و برای تولید هورمون های جنسی بسیار مهم است.
منگنز جزء مهم آنتی اکسیدان می باشد که جلوی تخریب سلول را می گیرد. منگنز جلوی رعشه، ضعف روحی، جوش های پوستی و آسیب های لوزالمعده را می گیرد.
برنج قهوه ای، ۳ برابر برنج سفید دارای فیبر می باشد. فیبر باعث پایین آمدن کلسترول، کنترل قند خون و دیابت، از بین برنده سرطان روده بزرگ و یبوست می باشد.
تفاوت بین برنج قهوه ای و سفید تنها در رنگ آنها نیست. دانه کامل برنج دارای چندین لایه می باشد. اگر فقط یک لایه خارجی آن را برداریم، آنچه نامیده می شود، برنج قهوه ای است.
در اثر این فرایند، مواد مغذی موجود در برنج، به مقدار خیلی کم از بین می روند.
حال اگر برنج قهوه ای آسیاب شود، مقدار زیادی از لایه های دانه برنج به همراه سبوس و مواد مغذی آن از بین می روند و آن چه باقی می ماند، همان برنج سفید است.
در طی آسیاب کردن برنج قهوه ای و تبدیل آن به برنج سفید،۶۷ درصد ویتامین ب۳، ۸۰ درصد ویتامین ب۱ ، ۹۰ درصد ویتامین B6 ، نصف منگنز، نصف فسفر، ۶۰ درصد آهن و تمامی فیبرهای محلول و اسیدهای چرب ضروری موجود در آن از بین می روند.
آشنایی با انواع برنج در برنج شناسی همراه با اِوینکی:
برنج سیاه
برنج سیاه جزو غلات است که با آنتیاکسیدانی که دارد بسیار فایده دارد.
پژوهش جدیدی تایید کرده است که یک قاشق سبوس برنج سیاه مساوی با ۱۰ قاشق برنج سیاه پخته- دقیقاً همان میزان آنتیاکسیدانی را دارد که تمشکهای تازه دارند.
پروفسور ژیمین معتقد است که تنها یک قاشق سبوس برنج سیاه نسبت به یک قاشق تمشک میزان بالاتری آنتیاکسیدان، اما با قند کمتر و فیبر و آنتیاکسیدان E بیشتر برای افزایش سلامتی دارد.
آنتیاکسیدانهای آنتوسیانین برای افزایش قوت و سلامت دارای مزایای چندگانه هستند از جمله:
از بین بردن مولکولهای بنیادی مضرّ
محافظت از سرخرگها در برابر انباشت جرمدندان
محافظت در برابر آسیب به DNA که باعث سرطان میشود
اگر فکر میکنید برنج قهوه ای مملو از فیبر است، احتمالا شگفت زده میشوید اگر بدانید برنج سیاه حاوی دو برابر فیبر بیشتر است.
دارای خواص ضد التهابی است:
برنج سیاه واسطه های ضد التهابی را افزایش میدهد که منجر به پیشگیری موثر در برابر درد مفاصل، تصلب شرائین، و سایر علایم مربوط به پیری میشود.
قند کمی دارد:
برنج سیاه جایگزین خوبی برای افراد دیابتی است زیرا نوسان شدید قند خون را کنترل میکند
هرچقدر برنج سیاهتر باشد بهتر است. برنج سفید از سبوس سالم سرشار از آنتیاکسیدان جدا شده که باعث میشود برنج سیاه بسیار مغذی شود.
سبوس برنج قهوهای دارای تراکم بالاتری از آنتیاکسیدانهای حاوی گاما-اوریزانول است که باعث کاهش کلسترول شده و از بیماری قلبی جلوگیری میکند.
از آنجایی که آنتیاکسیدان موجود در برنج سیاه قابل حل در آب است، میتواند به نقاطی از بدن برود که آنتیاکسیدانهای قابل حل در چربی نمیتوانند.
با اضافه کردن این غذای عالی ارغوانیرنگ به رژیم غذاییتان میتوانید خلاقتر شوید. این غذا طعمی تند و بادامی دارد که اثرش به هنگام جویدن معلوم میشود.
اگر مزهی آن کمی شبیه مزهی خاک است، بهتر است مغز برنج را با پودری قاطی کرده و بر روی ماهی، گوشت و حتی پنکیکها بپاشید.
آشنایی با انواع برنج در برنج شناسی همراه با اِوینکی