آشنایی با استان هایی که در آن ها برنج کشت میشود:

استان های مازندران و گیلان و گلستان به ترتیب بیشترین میزان تولید این محصول در کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

اگرچه کشت برنج به نمادی از استان‌های شمالی تبدیل شده است، اما این محصول در ۱۵ استان دیگر نیز کشت می‌شود.

در این میان میزان کشت برنج در استان‌های خوزستان، اصفهان و فارس که به قطب جنوبی کشت برنج شهرت دارند، نسبت به این ۱۴ استان بیشتر است .در خوزستان، «لنجان» در اصفهان و «چمپای قصردشتی» در فارس مقبولیت بیشتری دارد.

استان های کلهکیلویه و بویر احمد همچنین چهارمحال و بختیاری و خوزستان نیز از استان‌هایی هستند که برنج در آنجا کشت می‌شود و رقم‌های «چمپا» و «کوهرنگ» مورد توجه کشاورزان این مناطق است. در استان ایلام هم رقم‌های «گرده»، «چمپا» و «عنبر بو» کشت می‌شود.

قزوین هم از استان‌هایی است که شالیکاری در الموت شرقی آن رایج است و کشاورزان این منطقه به کشت رقم‌هایی همچون «هاشمی» و «علی کاظمی» می‌پردازند.

در استان زنجان هم برنج می‌کارند. گفته می‌شود رقم «طارم» برگرفته از نام همین منطقه است، اما نکته جالب توجه اینجاست که برنجکاران طارمی و شهرستان ماهنشان زنجان به کشت رقم «هاشمی» و «علی کاظمی» رغبت دارند.

شاید باور این که در استان سیستان و بلوچلستان هم برنج می‌کارند برای خیلی‌ها سخت باشد، اما نکته قابل توجه این است که در نیکشهر و سرباز هم کشت رقم «پر محصول» رواج دارد.

در برخی نقاط استان های کرمانشاه و کردستان هم برنج کشت می‌شود. گیلانغرب در کرمانشاه بیشترین برنج را تولید می‌کند. رقم «گرده» و «شمشیری» پرطرفدارترین برنج این نواحی است.

در استان های اردبیل و آذربایجان شرقی نیز رقم «صدری» کشت می‌شود. استان‌های خراسان شمالی و جنوبی هم از تولیدکنندگان محدود این محصول هستند که در این میان برنج روستای «ازمیغان» طبس از شهرت ویژه ای برخوردار است.

آشنایی با استان هایی که در آن ها برنج کشت میشود.

خرید انواع برنج های ایرانی از بزرگترین سایت مرجع برنج کشور