خواص لوبیا چشم بلبلی
با خواص لوبیا چشم بلبلی آشنا شوید
لوبیا چشم بلبلی دارای مواد معدنی و ویتامین های فراوان است و در دسته حبوبات با ارزش قرار می گیرد. ضمن اینکه دارای پروتئین گیاهی است و می تواند گزینه خوبی برای رژیم گیاهی به حساب آید.
وضعیت گیاه شناسی لوبیا چشم بلبلی
فواید لوبیا چشم بلبلی
خواص لوبیا چشم بلبلی از نظر خوراکی ارزشمند است و آن را می توان هم تراز با خواص نخود معرفی کرد.
- برای از بین بردن کرم های روده بسیار عالی عمل می کند.
- باعث افزایش قدرت جنسی می گردد. به همین خاطر در درمان بسیاری از ناتوانی های جنسی کاربرد دارد.
- در طب سنتی از خواص لوبیا چشم بلبلی به تب بر بودن و کاهنده دمای بدن اشاره شده است.
- در طب سنتی هندوستان از لوبیا چشم بلبلی به عنوان مدر برای تقویت معده استفاده می شده است.
- این دانه برای درمان اسهال خونی مزمن بسیار کاربردی است.
- لوبیا چشم بلبلی دارای اثر ضد اسپاسم بوده و برای درمان کولیک و وبا به کار می رود.
- برای درمان درد گوش می توان از عصاره ساقه و برگ گیاه لوبیا چشم بلبلی استفاده کرد.
- از خواص لوبیا چشم بلبلی می توان به درمان ترشحات سفید رنگ و سوزناک مهبل و همچنین ترشحات بیش از اندازه و خونریزی در دوران قاعدگی اشاره کرد.
- از بروز سرطان ممانعت می کند. چون دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است.
- حافظه بیماران آلزایمری را تقویت می کند. قوای فکری و ذهنی را بهبود می بخشد.
- خواص لوبیا چشم بلبلی را می توان به عنوان کاهنده چربی و تنظیم قند خون معرفی کرد. به همین خاطر برای بیماران قلبی-عروقی به شدت توصیه می شود.
- مانع از رقیق شدن خون می شود و بدن را در مقابل سایر عفونت ها مقاوم می سازد.
- شیر افزا بوده و موجب افزایش شیر در زنان شیرده می گردد.
ارزش غذایی لوبیا چشم بلبلی
هر صد گرم لوبیا چشم بلبلی دارای ۱۳ کالری است. این دانه های باارزش دارای مواد معدنی از جمله کلسیم، پتاسیم، فسفر، آهن، ویتامین های گروه ب و پروتئین می باشند. ضمن اینکه علاوه بر موارد اشاره شده می توان به نشاسته، انواع امینواسیدها و استیگماسترول موجود در لوبیا چشم بلبلی اشاره کرد.
مضرات لوبیا چشم بلبلی
مصرف بیش از اندازه لوبیا چشم بلبلی به دلیل پروتئین زیاد برای کسانی که دارای نقرس و یا اسید اوریک بالای خون هستند، زیان آور است.
لوبیاها نفاخ بوده و برای افرادی با معده ای حساس و ضعیف، غذای مناسبی به حساب نمی آیند. بهتر است قبل از مصرف به مدت ۱۲ ساعت در آب خیسانده شده باشد و آب آن نیز مرتب عوض شود تا نفخ آن گرفته شود.
مصرف بیش از حد لوبیا چشم بلبلی منجر به غلظت خون می گرددو غلظت خون نیز بسیاری از پیامدهای نامطلوب را به دنبال خواهد داشت.