نحوه صحیح خیساندن برنج:

هر برنج بسته به نوع خود نیاز به خیساندن دارد اما در حالت کلی حداقل مدت زمان خیساندن ۵ ساعت بوده و حداکثر آن ۲۴ ساعت میباشد.(حتما از فروشنده راجع به مدت زمان مناسب خیساندن برنج اطلاعات کافی را کسب کنید.)

طریقه خیس کردن برنج به این صورت است که برنج را ابتدا به دقت پاک می کنیم

سپس برنج را با آب ولرم چند بار می شوئیم (موقع شستن زیاد چنگ نمی زنیم ، تا خرد نشود)

آب آنرا چندین بار عوض می کنیم ، وقتی آب برنج کاملا زلال شد

مقداری آب ولرم به قدری که دو بند انگشت از سطح برنج بالاتر باشد روی برنج می ریزیم

و به نسبت هر کیلو برنج تقریبا نیم کیلو نمک سنگ را شسته در پارچه سفیدی قرار می دهیم و آن را روی برنج می گذاریم (اگر فرصت یک روز خیس گذاشتن برنج را نداریم از ۶۵۰ گرم سنگ نمک استفاده می کنیم).

باید توجه داشت خیس کردن برنج با این مقدار نمک باعث سفت تر شدن برنج و در نتیجه جوشیدن بیشتر و خرد نشدن آن می گردد.

البته این برنج بعد از آبکش کردن کمی شور است که باید روی آن مقداری آب ولرم  متمایل به سرد داد تا شوری آن گرفته شود

اگر نمک سنگ در دسترس نبود از نمک کوبیده استفاده می کنیم. بدین ترتیب که در هر ۱ کیلو برنج ۱۵۰ گرم نمک کوبیده می ریزیم.

اگر برنج را از روز قبل خیس می گذارید ،۱۲۰ گرم نمک کوبیده شده کافیست که این کار اصلا توسط ما پیشنهاد نمیشود زیرا نمک کوبیده ریز باعث شکسته شدن برنج بعد از پخت میشود پس بهتر است برنج را با نمک سنگی بخیسانیم.

نحوه صحیح خیساندن برنج

خرید اینترنتی انواع برنج در فروشگاه اِوینکی